Ved dødsfald

Når De har brug for os, er vi der altid.

En dag står vi alle i den situation, hvor vi skal tage afsked med én af vore nærmeste. Det er ofte en svær og uoverskuelig situation, hvor der er mange praktiske spørgsmål at tage stilling til.

Uldahls Begravelsesforretning er Deres rådgiver i denne svære tid. Vi hjælper Dem med alle de praktiske opgaver – og med at bevare overblikket.

Vi ser det som en af vores vigtigste opgaver at gøre det lettere for Dem at træffe de valg, der bedst muligt afspejler afdødes ønsker.

Dette gør De ved dødsfald

Nedenfor kan De læse mere om, hvordan De skal forholde Dem i forbindelse med dødsfald.

Sådan gør De ved dødsfald i eget hjem

Ved dødsfald skal De kontakte egen læge eller lægevagten på telefon 1813. De kan også kontakte Uldahls Begravelsesforretning på telefon 45 42 07 88 eller 45 83 07 88

– uanset tidspunkt på døgnet. De vil altid få personlig kontakt, og vi vil kunne råde og vejlede Dem.

Hvad gør man som efterladt/pårørende?

De skal kontakte bedemanden med henblik på en samtale enten i vores forretninger eller hjemme hos Dem.

Under samtalen tager vi kontakt til præsten og får fastsat dagen og tidspunktet for begravelsen/ bisættelsen.

Hvis dødsfaldet er forventet og sker i eget hjem

De skal kontakte Deres egen læge, lægevagten på telefon 1813 eller hjemmeplejen. Lægen kommer inden for de næste timer og udfærdiger dødsattesten.

Først når dødsattesten er udfærdiget må bedemanden komme og afhente afdøde.

Hvis dødsfaldet er uventet og sker i eget hjem

De skal kontakte alarmcentralen på tlf. 112.

Ambulance/politiet hjælper med transport til sygehuset.

Hvis dødsfaldet er sket på et plejehjem eller beskyttet bolig

Plejehjemmets personale kontakter lægen. Sker dødsfaldet uden for lægens åbningstid, kontaktes lægevagten.

Når lægen er kontaktet kan De kontakte bedemanden, som efter aftale kommer og lægger afdøde i kiste og kører afdøde til kapel.

Hvis dødsfaldet er sket på sygehus

Samtalen med bedemanden

Ved dødsfald i udlandet

Borgerlig begravelse – ikke medlem af Folkekirken

Bisættelse/begravelse når afdøde ikke er medlem af Folkekirken

Hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken, har man som udgangspunkt ikke ret til en kirkelig begravelse eller bisættelse. I stedet er der mulighed for en borgerlig begravelse eller bisættelse. Det kan også være en mulighed, hvis afdøde har en anden religiøs baggrund end kristendommen eller ikke ønsker, at der skal være en præst til stede.

Borgerlig begravelse – ikke medlem af Folkekirken

Vælger man en borgerlig begravelse, har man fravalgt kirken og de kirkelige ritualer.

I den situation kan man enten selv vælge at stå for begravelsen eller få bedemanden til at være ordstyrer. En borgerlig begravelse kan i princippet foregå hvor som helst. Det kan for eksempel være i afdødes eget hjem, i en have eller i et kapel. Der er ingen lovkrav til, hvordan en ikke-kirkelig ceremoni skal foregå. Blot skal almindelig sømmelighed overholdes.

En personlig og stemningsfuld afsked

Har De, eller har afdøde før sin død, gjort opmærksom på særlige ønsker omkring en borgerlig begravelse, kan De tage kontakt til Uldahls Begravelsesforretning.

Vi oplever ofte, at en eller flere personlige taler, musik, sange eller andre ønsker fra afdøde selv indgår i en borgerlig begravelse. Det er med til at gøre det til en personlig og stemningsfuld afsked med den afdøde.

Uldahls Begravelsesforretning hjælper Dem gerne med særlige ønsker i forbindelse med en borgerlig begravelse. De kan træffe os i en af vores begravelsesforretninger i Holte, Kgs. Lyngby eller Hornbæk, hvor vi er klar til at hjælpe Dem med at træffe de helt rette beslutninger for bisættelse/begravelse af afdøde.

De kan også kontakte os på telefon 45 42 07 88, hvor vi altid er klar til at tage venligt og kompetent imod Dem.

Mange opgaver på få dage

For de fleste mennesker er det heldigvis en sjældenhed at planlægge en bisættelse/begravelse eller at gå til en begravelse. De færreste har derfor erfaring med de mange praktiske opgaver, der skal klares på få dage fra dødsfald til afsked.

Hos Uldahls Begravelsesforretning hjælper vi Dem igennem dette forløb og de beslutninger, De skal træffe omkring afskedens forløb.

Vi hjælper Dem med et overblik i forhold til de muligheder, De har at vælge imellem.

Undervejs får De fordel af den store viden og erfaring, vi har med forskellige måder at afholde en højtidelighed på. Vi hjælper Dem til at finde den form, De ønsker.

Askespredning