Mange pårørende spørger os ofte om begravelseshjælp og reglerne herfor. Hvis afdøde havde folkeregisteradresse i Danmark har de pårørende ret til begravelseshjælp fra Udbetaling Danmark.

Begravelseshjælpens størelse fastsættes én gang om året. Den maksimale støtte i 2019 er kr. 11.200.

Hvor meget du kan få udbetalt i begravelseshjælp afhænger af afdødes samlede formue. For at få udbetalt den maksimale begravelseshjælp må afdødes samlede formue ikke overstige kr. 18.800, hvis afdøde ikke var gift eller efterlader sig børn under 18 år.

Hvis afdøde var gift må afdødes og ægtefællens samlede formue ikke overstige kr. 37.500.

Vi hjælper med ansøgning

Hvis afdødes formue er mindre end 18.800 (hvis afdøde var enlig) eller hvis afdødes og ægtefællens formue er mindre end kr. 37.500 vil de pårørende få udbetalt kr. 11.200 i hjælp fra Udbetaling Danmark.

Hvis afdøde var født før den 1. april 1957 udbetales der altid kr. 1.050 i støtte – uanset formuens størrelse.

Uldahls Begravelsesforretning sørger for ansøgning om udbetaling af begravelseshjælp til de pårørende. Udbetalingen sker digitalt til anmelderen af dødsfaldet.

Kig ind til os i vores lokaler i Lyngby, Holte eller Hornbæk. Så tager vi en snak om mulighed for begravelsesstøtte. Vi kommer også gerne til Dem, hvor vi vil informere om de muligheder, der er. Læs eventuelt mere om støttemuligheder på Borger.dk.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *